torsdag 27 oktober 2011

Prao-Torsdagen

jag var på Rydsgårds stationen 06:40 men Anders trodde att jag skulle komma 07:15 men det löste sig jag ringde han så kom han 06:50. vi åkte upp till gården och packade med oss vad vi skulle ha med oss till jakten. vi tog med två springel spanier som var Anders Nygaards som skulle hjälpa oss att få upp alla fasaner.
Vi var först till platsen där vi skulle mötas och lägga upp planen för dagen..
vi var 6 drev karlar som skulle driva fasanerna mot skyttarna som hade köpt jakt av godset. (200kr per fasan och 235kr per and) vår plan var att ta 3 drev innan lunch och 3 efter lunch.
första drevet sköts kanske 30 fasaner och missade kanske 100+ fasaner alltså inget bra skytte...
men andra drevet började skyttarna bli ``varma i klädderna`` och skött betydligt fler.
det blev ingen villa för drev karlarna efter andra drevet utan vi tog det tredje direkt efter och det skötts hela tiden. det läskiga med fasan jakt är att de som skjuter, skjuter mot dig så haglen ``ramlar``ned på en. (det gjorde inte ont men det kändes att man fick hagel på sig.)
Efter de 3 dreven var det dax för lunch på eslövs golfklubb, vi åt vilt pyttepanna jätte gott!!
på de tre dreven skötts ca 300 fasaner.
vi fortsatte direkt efter att ha ätit färdigt att sätta ut skyttarna sen började vi driva igen..
då skötts ca 150 fasaner på drev 4, bra skytte på det drevet. 

på bilden ser ni var vi drevkarlar satt och apotörerna med deras hundar. där hänger ca 100 fasaner som vi fick köra och lägga av på gården inför drev nr:5

i drev 5 skötts så många fasaner att vi inte tog det sjätte drevet. då hade vi skjutit lite mer än 340 fasaner på torsdagen.
när vi hjälpte till att lasta av fasanerna så pratade Anders P Nygaard med han som höll i jakten och så hade de ont om folk på fredagen så han undrade om vi ville hjälpa till på fredagen också.
vi svarade att vi gärna hjälpte till men då blev det bara jag och Anders jakt-eleven som skulle hjälpa till för någon var tvungen att fodra änderna och fasanerna på fredagen så det tog Anders P Nygaard på sig att fixsa det. sen när vi kom till gården var det bara att fortsätta till tågstationen så man kunde villa upp sig till dagen som kommer:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar